Homosexualita – co na ní říkají hvězdy?


Valentýn se blíží a láska kvete všude kolem. Ale ne vždy jen mezi mužem a ženou. Jak se zpívá ve známé písni: „Láska je láska, když chodí kluci s klukama, holky s holkama.“ Proč vlastně některé lidi přitahuje stejné pohlaví? Lze homosexualitu vyčíst z horoskopu? Jak souvisí s karmou?

zdroj: tisková zpráva

Homosexualita v dějinách 

Kdybyste se před sto lety zamilovali do člověka stejného pohlaví, budete to mít v životě těžké.
Homosexualita se po dlouhá staletí považovala za nemoc a až ve druhé polovině 20. století společnost konečně uznala, že když vás přitahuje stejné pohlaví, není na tom co léčit. Dnes už víme, že s touto preferencí se člověk zkrátka rodí a nic na tom nezmění. 

Postoje lidí k menšinové sexuální orientaci se v historii měnily. Když se podíváme dál do minulosti, do dob před příchodem křesťanství, snadno najdeme spoustu míst a dob, kdy byla homosexualita tolerována nebo dokonce podporována. Učenci a vládcové starého Řecka a Říma byli pověstní svojí náklonností k mladým chlapcům. Manželství bylo tehdy spíš jen ryze praktickou záležitostí, zaměřenou na plození a výchovu dětí, a potřebu romantické lásky si muži naplňovali mezi sebou.
Některé indiánské kmeny zas měly ve svých řadách zvláštní muže, kteří chodili oblečeni do ženských šatů a žili jako ženy. I to byl způsob, jakým se homosexualita ve starobylých společenstvech projevovala.
Ani homosexuální ženy nezůstávaly pozadu. Slovo „lesba“ je antického původu a během historie to měly lesbické ženy snad ještě o něco snazší než jejich mužské protějšky. Zatímco fyzický kontakt mezi muži je v naší společnosti terčem nejapných vtipů, dvě ženy svůj něžný vztah utají mnohem snáz. Kdoví, kolik lesbických žen takhle v minulosti uniklo pozornosti svého okolí? 

Mužský a ženský princip – každý z nás má oba 

Dnešní doba opět uznala, že homosexualita je zkrátka jen odchylkou od průměru.
Stejně však svému nositeli umí pořádně zkomplikovat život.
Zkuste se zamyslet, co si představíte, když se řekne „žena“ nebo „muž“. 
Rodové stereotypy máme v sobě zakořeněné hlouběji, než bychom si mohli myslet. Vždyť už při narození dítěte se ptáme, jestli je to kluk nebo holčička, a podle toho očekáváme, jak se bude chovat. 

Esoterika nás učí, že existuje mužský a ženský princip.
Jsou to nehmotné energie, ke každému z nich se přiřazují určité živly, planety, astrologická znamení, vlastnosti a tak dále. Zatímco mužský princip je aktivní a bojovný, ženský je pasivní a pečující. Dohromady tvoří jeden celek, jeden bez druhého by ztratili svoji sílu, takže k sobě zkrátka patří. Hezky to vyjadřuje starý čínský symbol Jin Jang, který nám připomíná jejich propojenost a neoddělitelnost.

Zbytek článku si přečtěte tady

čtěte dále

top věštci

  • Venuše

    Venuše

    Věštec připojen

    Přijde vám čekání na toho pravého nekonečné? S pomocí mých karet dlouho sama nezůstanete! Zavolejte mi na tel.: 906 70 30 35. Kartářka Venuše více

    VOLEJTE: 906 70 30 35
  • Karolína

    Karolína

    Věštec připojen

    Plánujete změnu zaměstnání? Jak se vám bude dařit? Společně najdeme kýžené odpovědi! Zavolejte mi na tel.: 906 70 13 13! Kartářka Karolína více

    SMS ve tvaru KARTY KAROLINA
    na číslo 904 30 46
    VOLEJTE: 906 70 13 13
  • Dalila

    Dalila

    Věštec připojen

    Opustil vás? Je pro vás život bez „NĚJ“ těžký? Co bude dál? Odpovím vám! Tel.: 906 70 30 35 Astroložka Dalila více

    SMS ve tvaru KARTY DALILA
    na číslo 904 30 46
    VOLEJTE: 906 70 30 35

Poskytovatel služeb: E.M.A. Europe s.r.o., obsah www.astrohled.cz, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 49 Kč, P. O. Box 14, 110 05 Praha 015, www.ema.bz, www.platmobilem.cz