Jak očekávání ničí vztah


Podle východní filosofie jsou očekávání chybou. Nejen v lásce, ale obecně v životě. Tamější lidé zkrátka přijímají to, co jim osud přinese, podřizují se pravidlům společnosti a rodiny, a snaží se sami pro sebe nic nečekat. Je to téměř nepředstavitelné. 

zdroj: tisková zpráva

Je jasné, že většina z nás by to asi nedokázala, ale přece jen se můžeme z moudrosti dálného východu v něčem inspirovat. Má totiž hluboký esoterický podtext. Svými očekáváními vytváříme velmi silné myšlenkové energie, které dál fungují v neviditelném světě a mohou nám nejen pomáhat, ale také pořádně zkomplikovat život. 

Ve východní filosofií je za nejhlubší kořen většiny lidských problémů považováno lpění. Na čem všem lpíme? Seznam je téměř nekonečný – na našem majetku, na vztazích, na své práci, na tom jak vypadáme – zkrátka na všem, co máme nějakým způsobem rádi a co je pro nás důležité. Jenomže moudrost východu tvrdí, že mít rád a lpět je velký rozdíl. I když máme něco upřímně rádi, měli bychom být podle východní filosofie schopni se toho vzdát, pokud je potřeba. 

Lpění a očekávání jdou ruku v ruce. Spojuje je silné chtění, neochota vzdát se něčeho, na co máme podle svého názoru nárok nebo co si přejeme. V lásce to často znamená hledání ideálu, který neexistuje. Ale i když léty většinou vystřízlivíme, očekávání zůstávají – jen v jiné formě. Snad není člověk, který by mohl říct, že od svého protějšku nic nečeká. 
Čím nám však očekávání tolik škodí? 

Nesplněná přání poznačí karmu na několik životů 

Očekávání vytváří velmi silnou energii chtění, která se promítá do naší karmy. Očekáváními na nesprávných místech si tedy zaděláváme na problémy. 

Když čekáte něco, co vám ten druhý nemůže nabídnout, vede to na obou stranách k negativním emocím. Od těch je už jen krůček k činům, které vám přidají karmickou zátěž, takže je dobré dávat si na ně velký pozor. Ne každý ví, že špatná karma může vzniknout i tehdy, když se navenek nic špatného nestalo. Nemusí létat nadávky ani talíře, nikdo nemusí na nikoho vytahovat nůž, a přesto se vaše osudy mohou pořádně zamotat. 

Představte si například muže, který od své ženy očekává, že bude všechen svůj čas věnovat péči o domácnost a děti. Tato jeho představa ideální partnerky je tak silná, že ve fázi seznamování určitě nepřehlédne, jak skvělé cukroví umí jeho nastávající napéct, ale raději si vůbec nepřipouští, že si občas ráda udělá dámskou jízdu s kamarádkami. 
Společný život však přinese procitnutí a z nenaplněných očekávání se stanou skryté výčitky. Možná je to gentleman, a tak nebude svoji partnerku příliš nahlas kritizovat, na energetické úrovni však stačí málo, myšlenky mají totiž stejnou sílu jako slova. Pár drobných, ale významných poznámek na adresu toho, že už zas chce jít večer ven, vytvoří mezi partnery atmosféru něčeho nevyřešeného. Jestliže se problém neodstraní včas a nepronikne se do hloubky jeho příčin, budou se muset oba partneři potkat v dalším životě, aby si to vyjasnili.

Zbytek článku si přečtěte tady

čtěte dále

top věštci

  • Karolína

    Karolína

    Věštec připojen

    Plánujete změnu zaměstnání? Jak se vám bude dařit? Společně najdeme kýžené odpovědi! Zavolejte mi na tel.: 906 70 13 13! Kartářka Karolína více

    SMS ve tvaru KARTY KAROLINA
    na číslo 904 30 46
    VOLEJTE: 906 70 13 13
  • Venuše

    Venuše

    Věštec připojen

    Přijde vám čekání na toho pravého nekonečné? S pomocí mých karet dlouho sama nezůstanete! Zavolejte mi na tel.: 906 70 30 35. Kartářka Venuše více

    VOLEJTE: 906 70 30 35
  • Dalila

    Dalila

    Věštec připojen

    Opustil vás? Je pro vás život bez „NĚJ“ těžký? Co bude dál? Odpovím vám! Tel.: 906 70 30 35 Astroložka Dalila více

    SMS ve tvaru KARTY DALILA
    na číslo 904 30 46
    VOLEJTE: 906 70 30 35

Poskytovatel služeb: E.M.A. Europe s.r.o., obsah www.astrohled.cz, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 49 Kč, P. O. Box 14, 110 05 Praha 015, www.ema.bz, www.platmobilem.cz