Tajná bratstva a okultismus


Na světě existují zasvěcenci, kteří opatrují esoterické znalosti, o jakých se většině z nás nemůže ani zdát. Sdružují se v tajných spolcích, kde si po generace předávají své poznání. Kdo ho prozradí, toho může čekat až trest smrti!

zdroj: tisková zpráva

Strážci esoterických znalostí dávnověku 

Slyšeli jste někdy o Svobodných zednářích, Rosekruciánech nebo třeba o Řádu zlatého úsvitu? O těchto tajných společenstvích koluje velké množství mýtů, ale dopátrat se celé pravdy je pro nezasvěceného téměř nemožné. Není divu, vždyť po dlouhá staletí přežívaly v utajení a i přes nepřízeň okolí ukrývaly a uchovávaly hluboké poznání a pravdu o fungování světa a magie. Tyto společenství existují dodnes. 

Za to, že se esoterické poznání dostalo až k nám, a že přežilo do dnešních dní, vděčíme z velké části právě těmto tajným spolkům. A to i přesto, že si své poznání pečivě střežili, aby se nedostalo do nesprávných rukou. Konec konců, slova „esoterika“ nebo „esoterický“ znamenají v překladu „skrytý“, „tajný“, „určený jen pro uzavřenou skupinu lidí“. Slovo „okultní“ má téměř stejný význam, znamená také „skrytý“. V náplni práce tajných okultních bratrstev byla astrologie, magie, kabala, alchymie a další esoterické směry. Jejich členové znali tajemné souvislosti mezi všemi z nich a věděli, že všechno na světě je navzájem propojené, vše spolu souvisí a nic není náhoda. To bylo jejich tajemství a věděli, jak lze budoucí události předvídat, ovlivnit a jak si přičarovat to co potřebují! 

Pohled do zákulisí tajných spolků 

Vznik tradice tajných esoterických bratrstev sahá do hlubin dávnověku. Utajované magické poznání prý vzniklo ve starém Egyptě, i když přesné detaily je těžké zjistit. U jeho vzniku stála tajuplná mýtická postava jménem Hermes Trismegistos, z jeho jména vznikl název hermetismus, toto slovo se někdy používá jako označení tajných směrů magie a esoteriky. Někdy se říká, že Hermes Trismegistos byl ve skutečnosti sám staroegyptský bůh Thovt (někdy psaný jako Thoth). 

Tajuplné poznání se šířilo z generace na generaci v tajných spolcích, přičemž většina z nich přijímala za své členy pouze muže. V čele spolků stáli mistři a velmistři, kteří byli voleni. Adept na vstup do tajného bratrstva musel nejprve podstoupit iniciaci, tajemný rituál, jehož přesný průběh byl přísně tajný. V průběhu dalších let následovalo několik dalších iniciací vyšších stupňů, jejichž cílem bylo získávání hlubšího poznání o světě a tajemných silách. 

Členové hermetických řádů se setkávali v tajných lóžích a nikdo nesměl vědět, že do tajného esoterického spolku patří. Věděli toho totiž příliš mnoho – kdyby se jejich poznání dostalo mezi lidi, mohlo by světu přivodit zkázu. 

Zbytek článku si přečtěte tady

čtěte dále

top věštci

  • Karolína

    Karolína

    Věštec připojen

    Plánujete změnu zaměstnání? Jak se vám bude dařit? Společně najdeme kýžené odpovědi! Zavolejte mi na tel.: 906 70 13 13! Kartářka Karolína více

    SMS ve tvaru KARTY KAROLINA
    na číslo 904 30 46
    VOLEJTE: 906 70 13 13
  • Venuše

    Venuše

    Věštec připojen

    Přijde vám čekání na toho pravého nekonečné? S pomocí mých karet dlouho sama nezůstanete! Zavolejte mi na tel.: 906 70 30 35. Kartářka Venuše více

    VOLEJTE: 906 70 30 35
  • Dalila

    Dalila

    Věštec připojen

    Opustil vás? Je pro vás život bez „NĚJ“ těžký? Co bude dál? Odpovím vám! Tel.: 906 70 30 35 Astroložka Dalila více

    SMS ve tvaru KARTY DALILA
    na číslo 904 30 46
    VOLEJTE: 906 70 30 35

Poskytovatel služeb: E.M.A. Europe s.r.o., obsah www.astrohled.cz, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 49 Kč, P. O. Box 14, 110 05 Praha 015, www.ema.bz, www.platmobilem.cz