Ženský a mužský princip v Esoterice


Ženské a mužské energie – věčné protipóly, které hýbou světem! Ať už jste žena nebo muž, vždy máte obě dvě, a hodně závisí i na vašem znamení! Naučte se s námi tyto síly vnímat a využívat! 
Mužská a ženská energie je víc než jen mužské a ženské tělo 

zdroj: tisková zpráva

V esoterice můžete často slyšet o takzvaných ženských a mužských energiích. Možná se dovíte, že máte jedněch přebytek a druhých nedostatek, možná si přečtete, že potřebujete ty nebo ony posilnit, abyste dosáhli určitého cíle. S mužskými a ženskými energiemi se pracuje i v čarování a magických rituálech. Jenomže co přesně to je? Jaké vlastnosti mají tyto síly a kolik toho mají společného se skutečnými muži a skutečnými ženami? 

Přísně vzato, pojmy mužská a ženská energie, tak jak se s nimi v esoterice setkáváme, s fyzickým pohlavím člověka příliš nesouvisí. Mužství a ženství je však skvělým způsobem, jako symbolicky vyjádřit povahu a vlastnosti těchto sil. Lze říct, že ženské energie jsou pro ženy typické, ale nemusí se na ně nutně vázat, a stejně tak je to s mužskými energiemi, které se u mužů často objevují, ale nejsou výhradně pouze jejich doménou. 

Souvisí to všechno se sexem? 

Mužská energie v esoterickém pojetí znamená aktivitu, bojovnost, činnost s určitým cílem. Ve své nejhlubší podstatě její symbolika souvisí s mužskou roli v sexu – muž je ten aktivní, který získává, bojuje, oplodňuje, rozsévá své geny.
Naproti tomu ženská energie je pasivní, přijímající, pečující a poddajná. Opět souvisí se ženskou sexualitou, kde na ženu zbývá menší díl fyzické aktivity, víceméně pasivně přijímá mužovu aktivitu, vynosí a porodí mu dítě, pečuje o něj. Ženská energie je v kontrastu s tvrdou a sebeprosazující mužskou energii citlivá k jemným vlivům, podobně jako je ženské tělo ovlivňováno přírodou ve svém pravidelném měsíčním cyklu. 

Podívejme se však na povahu skutečných žen a mužů z masa a kostí.

Zbytek článku si přečtěte tady

čtěte dále

top věštci

  • Karolína

    Karolína

    Věštec připojen

    Plánujete změnu zaměstnání? Jak se vám bude dařit? Společně najdeme kýžené odpovědi! Zavolejte mi na tel.: 906 70 13 13! Kartářka Karolína více

    SMS ve tvaru KARTY KAROLINA
    na číslo 904 30 46
    VOLEJTE: 906 70 13 13
  • Venuše

    Venuše

    Věštec připojen

    Přijde vám čekání na toho pravého nekonečné? S pomocí mých karet dlouho sama nezůstanete! Zavolejte mi na tel.: 906 70 30 35. Kartářka Venuše více

    VOLEJTE: 906 70 30 35
  • Dalila

    Dalila

    Věštec připojen

    Opustil vás? Je pro vás život bez „NĚJ“ těžký? Co bude dál? Odpovím vám! Tel.: 906 70 30 35 Astroložka Dalila více

    SMS ve tvaru KARTY DALILA
    na číslo 904 30 46
    VOLEJTE: 906 70 30 35

Poskytovatel služeb: E.M.A. Europe s.r.o., obsah www.astrohled.cz, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 49 Kč, P. O. Box 14, 110 05 Praha 015, www.ema.bz, www.platmobilem.cz